Virusul ucigaș COVID-19 poate fi transmis de cei infectați chiar înainte ca aceștia să resimtă primele simptome! Un studiu al Nature Medicine a relevant că pacienţii diagnosticaţi cu coronavirus pot elimina prin excreţii coronavirusul infecţios cu două sau trei zile înainte de apariţia primelor semne ale bolii. (CITEȘTE ȘI: ANUNŢ IMPORTANT PENTRU TOŢI ROMÂNII! CE TREBUIE SĂ FACĂ IMEDIAT DUPĂ CE AJUNG ACASĂ DE LA CUMPĂRĂTURI! PERICOLUL DIN AMBALAJELE PRODUSELOR)
În prezent, măsurile de control şi de răspândire a infecţiei se bazează pe timpul scurs între cazuri într-un lanţ de transmisie (interval în serie) şi perioada de incubaţie (perioada de timp dintre infectare şi apariţia simptomelor la un pacient).
ANPC A TĂIAT ÎN CARNE VIE! TREI PIEȚE DIN CAPITALĂ AU FOST ÎNCHISE. MOTIVUL
Dacă intervalul în serie este mai mic decât perioada de incubaţie, acest lucru arată că transmiterea poate să fi intervenit înainte de dezvoltarea simptomelor, prin urmare măsurile de control care sunt aplicate acum ar putea să nu fie cele corect, anunță ȘtirileProTv.
Nu virusul ucigaș,COVID-19, este cel care ucide! Dar nu este o regulă generală, ci se întâmplă în formale grave ale infectării cu coronavirus. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA ROMÂNCEI CARE S-A VINDECAT DE COVID-19. „O NOAPTE ÎNTREAGĂ AM STAT PE UN SCAUN, PENTRU CĂ…”)
Medicii spanioli sunt cei care au făcut descoperirea și care trag, astfel, un semna de alarmă. Nu COVID-19 ucide, ci răspunsul sistemului imunitar! Jurnaliştii de la Euronews au strâns câteva date confirmate despre Covid-19, pe care vi le prezentăm mai jos:
– Jumătate din cei infectaţi nu dezvoltă simptome, dar sunt un vector de transmitere a bolii
– Cei mai mulţi pacienţi au simptome moderate
– La pacienţii cu forme severe, nu virusul ucide, ci o reacţie necontrolată a sistemului imunitar, o furtună de citokine care poate afecta mai multe organe vitale
– Nu se ştie de ce unii pacienţi, indiferent de vârstă, au simptome severe
– Virusul poate ataca sistemul nervos. În anumite cazuri, insuficienţa respiratorie este legată de insuficienţa neurologică, nu de pneumonie
– Nu se ştie când încetează să fie contagioşi pacienţii vindecaţi
– Lucrurile care s-au schimbat, de la izbucnirea pandemiei şi până acum, au determinat guvernele lumii să ia decizii care s-au tot schimbat în ultimele trei luni, de la purtarea măştii, până la simptomele bolii sau metodele de tratament. (NU RATA: M.A.I., MESAJ EMOȚIONAT PENTRU EROII DIN LINIA ÎNTÂI! CE OMAGIU LE-A FOST ADUS MEDICILOR ȘI POLIȚIȘTILOR CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA COVID-19)
Medici din prima linie de la spitale din Spania au explicat, pentru Euronews, ce au observat de când tratează bolnavii de Covid-19.
Şeful secţiei de boli infecţioase de la spitalul Germnas Trias I Pujol de la Barcelor, Roger Paredes, a explicat care sunt fazele infectării cu virusul SARS Cov-2, scrie stiriletvr.ro.
– Faza virală, când virusul se înmulţeşte rapid în sistemul respirator. Simptomele sunt asemănătoare unei răceli şi dispar spontan în 6-10 zile, la 80% dintre pacienţi.
– Pentru ceilalţi 20% dintre pacienţi apare faza pulmonară. Se dezvoltă o pneumonie specifică, ambii plămâni sunt afectaţi şi intervine insuficienţa respiratorie.
– În jur de 10% dintre pacienţi dezvoltă o furtună de citokine, un răspuns inflamator al sistemului imunutar necontrolat, care duce la o fază severă a bolii şi o stare critică, urmată uneori de deces.